Wat er gebeurde bij het ongeval op een boerenerf in Brummen

Wat er gebeurde bij het ongeval op een boerenerf in Brummen

Een verschrikkelijk ongeval was het. Zaterdag 25 november kwamen twee jonge meisjes, 7 en 8 jaar, onder een strobaal terecht op een boerenerg in Cortenoever, bij Brummen. Het Brummens Weekblad sprak met de moeder van een van de slachtoffers.

"Ze is er gelukkig goed vanaf gekomen" vertelt de moeder in de krant. Het meisje van 7 werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Haar bekken is op drie plekken gebroken en ook heeft ze breuken in haar bovenbenen.

Strobaal

Met z'n drieën waren de meisjes aan het spelen op het erf. De twee slachtoffers en een jonger zusje (6). Ze zaten op strobalen te spelen. De strobaal waar ze op zaten viel plots zo'n twee meter naar beneden.

Het meisje van 7 kwam eronder terecht. Ze liep blauw aan en moest overgeven. Nadat het jongere zusje enkele volwassenen had gewaarschuwd kwamen die direct in actie. Al snel waren er hulpdiensten aanwezig, waaronder twee traumahelikopters.

Lees verder onder de video...

De 7-jarige is inmiddels al enkele keren geopereerd. "We richten ons nu op het herstel en het verwerken, ook voor haar jongste zusje die alles heeft zien gebeuren en ons waarschuwde." vertelt de moeder.

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.