Oudste ondernemer van het land (92) uit Brummen gaat noodgedwongen met pensioen
Minie Wiegman in haar Stomerij.

Oudste ondernemer van het land (92) uit Brummen gaat noodgedwongen met pensioen

De oudste ondernemer van Nederland stopt ermee. Minie Wiegman uit Brummen runt met viel liefde een stomerij aan de Ambachtstraat. Maar door "een ongeluk in een klein hoekje" moet ze er mee stoppen.

"Het mag nu ook wel, maar ik vind het wel heel jammer" vertelt ze aan de telefoon. Wiegman is ook zeker niet de jongste meer: ze is al 92 jaar. Vorig jaar kreeg ze van MKB Nederland een oorkonde en mocht ze de titel 'Oudste ondernemer van Nederland' dragen.

Gevallen

Maar ze moet er nu gedwongen mee stoppen. "Ik ben gevallen en heb mijn linkerbovenarm gebroken en dat is verbrijzeld. Nu kan ik dus de kostuums en alles niet meer uit de rekken halen. Het wordt fysiek te moeilijk, dus daarom moet ik stoppen."

De stomerij zelf blijft gewoon open, maar Wiegman moet met pijn in het hart afscheid nemen van haar geliefde werk. Vorig jaar vertelde ze waarom ze er zo blij van werd: "Ik verdien met dit werk echt niet veel, maar krijg er wel zoveel voor terug. Ik ben er heilig van overtuigd dat een mens in beweging moet blijven; je moet niet gaan zitten. Ik mankeer verder niets, loop veel in de winkel, eet gezond, twee stuks fruit en groente elke dag."

Ook BrummenTV sprak met Minie... 

 

Lees ook: Oudste ondernemer van Nederland komt uit Brummen

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.