Geen centrale vuurwerkshows in de buurt

Geen centrale vuurwerkshows in de buurt

De oproep van Stichting Maatschappij en Veiligheid om bij Oud en Nieuw speciale vuurwerkshows te organiseren, heeft weinig effect gehad. Uit een rondgang van de NOS blijkt dat maar in acht gemeenten een vuurwerkevenement is gepland, schrijft de NOS. 

De stichting, die van Pieter van Vollenhoven is, vind dat professionele vuurwerkshows, in combinatie met vuurwerkvrije zones, tot minder schade en slachtoffers moet leiden. Geen enkele gemeente uit de regio, die antwoord gaf op vragen van de NOS, willen zelf een vuurwerkshow gaan houden. 

Vuurwerkvrije zones 

Gemeenten zijn wel erg positief over vuurwerkvrije zones. Echter is het niet meer dan vorig jaar geworden. Het gaat vooral om gebieden rondom ziekenhuizen, verzorgingshuizen, kinderboerderijen of winkelcentra. Hoe dan ook geldt de regel dat tussen 18.00 uur en 02.00 uur vuurwerk afgestoken mag worden. Zes procent van de gemeenten zouden aangegeven hebben dat ze een kortere afsteekperiode een goed idee zouden vinden. Maar of het werkt... Veel gemeenten geven aan voor 18.00 uur al overlast te ervaren van knalvuurwerk. 

Inspraak

Brummen krijgt een eervolle plek in het artikel van de NOS. Zij zijn namelijk een van de gemeenten die inwoners actief betrekken bij het vuurwerkbeleid. Dit doen zij via het inwonerspanel 'Brummen Spreekt'. 

 

 

Bekijk ook: meer vuurwerknieuws

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.