Het Dagelijks Bestaan wordt ondergebracht in Tiny Houses

Het Dagelijks Bestaan wordt ondergebracht in Tiny Houses

Er is een nieuwe plek voor Het Dagelijks Bestaan. De jeugdopvang dreigde dakloos te worden. Echter heeft de gemeente een nieuwe locatie voor ze gevonden. 

Het Dagelijks Bestaan zit nu nog op De Mars, maar moeten daar zo snel mogelijk weg. Dit omdat de sloop van de oude arbeidershuisjes al begonnen is vorige week. De stichting vangt jongeren op die een moeilijke prive-situatie hebben.  “Er is in een korte tijd veel werk verzet door de Stichting”, aldus wethouder Withagen. “Wel vindt de gemeente het van belang dat de financiële haalbaarheid goed wordt uitgewerkt”.

Tiny Houses

Het college van de Hanzestad heeft toestemming gegeven dat Het Dagelijks Bestaan zich gaat ontwikkelen op het Vitens-terrein. Hier gaan worden als het goed is dertig duurzame ‘tiny houses’ gebouwd. Hier kunnen jongeren en hun begeleiders leven. Ook komt er een zonnepark die voor energie gaat zorgen. De bestaande gebouwen op het terrein worden geschikt gemaakt voor kantoren en ateliers. 

Tiny Houses zie je steeds meer opduiken in de samenleving. Ze worden voor verschillende doeleinden gebruikt waaronder het onderbrengen van studenten in grote studentensteden. Het idee is om een zo compact mogelijk huisje te maken. 

Uitstel

De stichting moest eigenlijk al veel eerder vertrekken. Toch kregen ze uitstel van de gemeente omdat er nog geen nieuwe plek voor ze gevonden was. Ook hielp de discussie of de oude arbeidershuisjes wel gesloopt mochten worden ze. 

Vooralsnog kan Het Dagelijks Bestaan tien jaar blijven zitten op het terrein.

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.