De televisiewereld langzaam verandert, ook voor jou
We gebruiken steeds meer online diensten.

De televisiewereld langzaam verandert, ook voor jou

Er verandert veel in het medialandschap, maar televisie kijken doen we vrijwel nog allemaal. Vandaag moet je zeker niet vergeten even naar het rechthoekige scherm te kijken, want het is 'Wereld Televisie Dag'.

De dag is uitgeroepen door de Verenigigde Naties omdat televisie erg belangrijk is geworden in het dagelijks leven. Volgens sommigen zelfs iets 'té belangrijk'. Maar wordt televisie niet steeds minder belangrijk?

'Ja en nee'

We vroegen het aan mensen op straat. "Ik kijk slechts twee keer per dag televisie, het ochtendjournaal en het avondjournaal. Voor de rest luister ik radio" vertelt een oudere mevrouw. "Nee", zegt een Bart (24). "Ik kijk geen televisie, naja, misschien een keertje als ik bij m'n ouders ben. Zelf heb ik toen ik op mezelf ging wonen gewoon geen aansluiting genomen, veel te duur. Netflix, YouTube en Uitzending Gemist werken toch perfect?"

De televisiewereld is langzaam aan het verschuiven lijkt het, vertelt ook hoofdredacteur Jelle Seubring van LokaalGelderland. "Je ziets steeds meer 'cable cutters', mensen die hun televisie-aansluiting opzeggen omdat ze het wel gewoon online kijken. Mensen willen niet meer kijken naar wat de zendermanager bepaalt wat ze moeten kijken. Ze willen zelf kiezen, en online kan dat het best." Dat merkt ook deze nieuwswebsite: "Mensen willen direct zien wat er gebeurt, in een kort en kwalitatief goed filmpje. Als wij nu een tv-kanaal zouden beginnen zou dat vermoedelijk compleet floppen." 

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.