NEC wint van De Graafschap

•  Graafschap
  •  17 november 2017
  •

De Graafschap is vrijdagavond voorlopig afgehaakt in de titelstrijd van de Jupiler League. In eigen huis verloren de Superboeren met 1-3 van een effectiever NEC.

Op een vrijwel uitverkochte De Vijverberg begon De Graafschap stormachtig. Toch namen de Nijmegenaren na tien minuten de voorsprong via Arnaut Groeneveld, die profiteerde van de blessure van Myenty Abena en de vrije doortocht binnenschoot: 0-1. Abena, die een kuitblessure heeft opgelopen, werd vervangen door Bart Straalman. De Graafschap voetbalde beter dan NEC, maar de eindpass ontbrak om echt gevaarlijk te worden. Met name Sjoerd Ars liet tot twee keer toe de mogelijkheid op de gelijkmaker liggen.

Na de rust kwam die gelijkmaker er wel. Daryl van Mieghem bracht de stand na 52 minuten op 1-1, nadat hij van binnen de zestien een vrije bal wist achter Joris Delle kon werken. Lang konden de Superboeren niet genieten van de gelijkmaker, omdat spits Sven Braken aan de andere kant snel een rebound achter Filip Bednarek schoot. In de 83e minuut maakte Wojciech Golla er nog 1-3 van.

Door deze nederlaag haken de Superboeren voorlopig af in de strijd om de koppositie. De Doetinchemmers, die volgende week thuis tegen FC Eindhoven spelen, staan nu op de zesde plaats.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].