Deze dingen moet je gedaan hebben in Zutphen

Deze dingen moet je gedaan hebben in Zutphen

Toerist in eigen streek zijn kan heerlijk zijn. En er zijn nou eenmaal een paar dingen die je gedaan moet hebben om te kunnen zeggen dat je Zutphen kent. Wij hebben we op een rij gezet. 

© LGLD

Wijnhuistoren beklimmen

De Wijnhuistoren geeft een prachtig uitzicht over de stad. Je kan de Wijnhuistoren beklimmen met een gids. Dit kan elke zaterdag om 13.00 uur en om 14.00 uur. Je krijgt dan informatie over het carillon, maar vooral het uitzicht mag je niet missen. Ook is deze geregeld met evenementen geopend. Kaartjes kun je krijgen bij de gids of de VVV Zutphen. 

© Josh Applegate

Eigen bier drinken

Zutphen heeft eigen soorten bier, en daar zijn ze natuurlijk trots op! Ga voor een lekkere Hanze bock naar Stadsbrouwerij Cambrinus aan de Houtmarkt in Zutphen. Je kunt hier een rondleiding krijgen, een bierproeverij houden of gewoon lekker een hapje eten met een biertje erbij. Van dinsdag t/m zondag tussen 10.00 uur en 22.00 uur is Cambrinus open. 

© LGLD

Theater bezoeken

Zutphen heeft een prachtig theater, namelijk de Hanzehof. Deze moet je wel een keer bezocht hebben! Niet alleen voor de voorstellingen die er draaien, maar ook voor de mooie zalen die het theater heeft. 

© Tyler Nix

Koffietentjes 

Zutphen heeft verschillende gezellige knusse koffietentjes. Ben je een keer in de ochtend in de stad? Neem dan de tijd om een leuke speciaalzaak uit te zoeken waar je goede koffie kan drinken. Wij deden eerder al wat voorwerk voor je, klik hier onze de koffietest en kaart met alle koffiezaken. 

© Gemeente Zutphen

Hof van Heeckeren 

Hoe cliché het ook is. Het museum bezoeken is zeker een aanrader. Aan het prachtige Hof van Heeckeren aan het ’s Gravenhof in Zutphen heb je het Stedelijk museum en museum Henriette Polak. Hier moet je haast wel een keer geweest zijn! 

Aanvullingen?

Natuurlijk is onze 'gids' nog lang niet compleet. Vul de lijst aan met wat mensen niet mogen missen door ons een mailtje te sturen! Dat mag naar [email protected]

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.