Marc de Lobie, Derk-Jan Rouwenhorst en John Post voor het pand.

Coming soon: een heuse stripwinkel in Zutphen

  • Strips
  • 14 november 2017 - 11:28

ZUTPHEN - Als je dol bent op speciale winkeltjes wordt je sowieso al blij van Zutphen. Kleine antiekzaakjes, knusse lp's scoren of naar de barber: het kan allemaal. Maar binnenkort kan je ook naar een (tijdelijke) stripwinkel!

Uitgeverij Sydikaat en Studio ToonWorkz openen namelijk een 'Pop Up Stripwinkel' op de Nieuwstad in Zutphen. In de winkel zullen stripboeken van de uitgever en ToonWorkz worden verkocht, maar ook tweedehands strips. De uitgever is onder meer bekend van de Evert Kwok-boeken.

Sparren

Het idee ontstond toen de uitgever opzoek ging naar een presentatiemoment voor een stripalbum. "Na wat sparren kwamen we op het idee om een pop-up winkel te openen" vertelt Marc de Lobie van Syndikaat. Pandeigenaar Gerhard Weevers omarmde het idee van een pop-up winkel direct: “Dit is een prima manier om dit prachtige en energiezuinige pand in de etalage te zetten. En dan werk ik graag mee aan zo’n leuk project.”

De tekenaars van ToonWorkz maken onder meer de strip Gert & Tess, welke wekelijks te vinden is in het huis-aan-huisblad Contact. In de strips nemen ze het actuele nieuws op de hak.

Signeersessie's

Op woensdagavond 22 november komen striptekenaars Abe Borst en Esther van de Bund (Smikkelen en Smullen), Coco Ouwerkerk (Acception) en Schwantz (Beestjes) signeren. Donderdagmiddag staan de de strips van ToonWork in de picture, en kunnen bezoekers er terecht voor een een tekening van Gert & Tess, ’t Praothuus of Naober Gait. Daarnaast worden er animaties getoond vervaardigd door FilmWorkz. Op vrijdag signeert Marc Weikamp zijn nieuwe Graphic Novel ‘De Hoofdige Boer’, vervaardigd in opdracht van museum Staal uit Almen.

 

 

Lees ook: Geen jaaroverzicht met Zutphense cartoons dit jaar


Wil je ons steunen met een maandelijkse bijdrage?

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.