Slogan gereed en races snel volgeboekt voor de Zwarte Cross

Slogan gereed en races snel volgeboekt voor de Zwarte Cross

  •  Festivals
  •  5 november 2017
  •  

De Zwarte Cross heeft zaterdag maar enkele tientallen seconden nodig gehad om de crosswedstrijden vol te boeken. Ook is de nieuwe slogan voor aankomend jaar bekend bemaakt. 

De nieuwe Nek Aan Nek Race was als snelste binnen 22 seconden vol. De 'traagste' klasse was de eveneens nieuwe Race del Rio met 35 seconden. Dat is veel sneller dan vorig jaar, toen duurde de snelste inschrijving zo'n honderd seconden. 

In totaal mogen in juli volgend jaar 490 waaghalzen de baan op in Lichtenvoorde. In de komende tijd dienen zij ontwerpen en overige plannen aan te leveren bij de organisatie.

Slogan

Ook de nieuwe slogan is bekend, dat is namelijk 'Leven vóór de dood'. Dat maakte organisator De Feestfabriek donderdagochtend bekend.

"Dit jaar wilden we stelling nemen tegen de toch wel heersende klaagcultuur in Nederland", aldus Ilja Vaags van de Feestfabriek. "Er zijn natuurlijk gegronde redenen om te klagen, maar er zijn ook heel veel gegronde redenen om niet te klagen. Soms gaat het [geklaag] een beetje ver vinden wij. Wij zijn een festival met een positieve instelling, daarom valt het ons misschien meer op. Maar [geklaag] op social media, de openbare ruimte, noem het maar op, iedereen zal het wel herkennen. Wij wilden er voortouw in nemen en er stelling tegen nemen. Iets minder klagen, iets meer positiviteit en leven vóór de dood."

Klagende mensen op de Zwarte Cross kennen ze niet bij De Feestfabriek. "Dat is het mooie, en dat willen we graag zo houden", vertelt Vaags glunderend. "Daarover krijgen we ook veel complimenten die door ons erg worden gewaardeerd." De slogan zal zoals gebruikelijk op verschillende uitingen te zien zijn, zoals boven het hoofdpodium. Abstract moet de slogan terugkomen in het thema dat de Feestfabriek dit jaar heeft ingesteld, namelijk 'Welkom Thuus'. Vaags omschrijft het thema als een soort visie voor het festival: "Mensen voelen zich thuis bij ons. Leef vòòr de dood en leef het gevoel dat je krijgt op de Zwarte Cross een jaar lang uit."

 

 

Meer evenementennieuws

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.