De omstreden brug van Gorssel komt er toch
Zo moet het pad eruit komen te zien.

De omstreden brug van Gorssel komt er toch

Geen goed nieuws voor de 'Vrienden van de Gorsselse Heide'. De loopbrug die in het natuurgebied in Gorssel moet komen, komt er. Dat besluit nam de rechtbank dinsdag.

Er was veel ophef over het plan. Met name over de palen die al in het natuurgebied waren geplaatst, terwijl de vergunning nog niet rond was. Met de brug moet worden voorkomen dat kwetsbare natuur van het Luteaven verstoord wordt doordat mensen door het vennetje gaan struinen.

Bouwstop

De Stichting Vrienden van de Gorsselse Heide kwam echter in opstand: het zou niet passen in het natuurgebied en bovendien de natuur juist beschadigen. De gemeente Lochem gaf echter wel groen licht voor het plan. De stichting stapte naar de rechter. De rechtbank besloot eerder de bouw stil te leggen, omdat er pas later een uitspraak zou volgen.

De tegenstanders beweerden onder meer dat de schoefpalen de bodem van het ven zouden beschadigen. Uit onderzoek is gebleken dat dit niet zo is, waardoor de rechter anders besloot dan wat de actievoerders wilden. Wanneer het project weer wordt hervat en wordt afgemaakt is nog onbekend.

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.