De 93-jarige Eefdenaar die een oplichter de deur wees
Oplichters komen vaak een \'klusje opknappen\'.

De 93-jarige Eefdenaar die een oplichter de deur wees

Het is een probleem: oplichters die het goede vertrouwen van senioren gebruiken om hun slag te slaan. Ze 'komen de meterstand controleren' of 'een goedkoop klusje doen'. Een man probeerde maandag in Eefde zijn slag te slaan, maar werd hard geweigerd.

Omstreeks 11.40 uur werd er aangebeld bij een 93-jarige bewoonster van een huis aan de Bargeweg in Eefde. Het water zou worden afgesloten voor 10 minuten, stelde de man. "Hij vroeg aan de bewoonster of hij even binnen mocht komen om het leertje van de kraan te vervangen." schrijft de politie.

'Nee'

De bewoonster vertrouwde het niet en weigerde de man aan de deur. Kort daarna belde ze snel de politie. Het ging om een man met groot postuur en bruin krullerig haar.

De politie wil met dit geval nogmaals duidelijk maken dat je goed moet opletten. Niet alleen oplichters die de meterstand willen controleren, maar ook nepcollectanten en andere vormen van oplichting aan de deur komen steeds vaker voor. Hoewel jongeren vaak op de hoogte zijn van de 'actuele' babbeltrucs, hebben senioren vaak een groot vertrouwen. "Bespreek babbeltrucs ook met met je ouders of je opa en oma" luidt het advies van de politie. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.