Hoe buitenlanders het 'kleine' Zutphen waarderen

Hoe buitenlanders het 'kleine' Zutphen waarderen

Buitenlanders waarderen de schoonheid van Zutphen. Dat blijkt uit het lijstje met de meest ‘charming towns and small cities’ van Travelmag. 

Het online magazine heeft tien dorpen en kleine steden op een rij gezet die toeristen volgens hun niet mogen missen. Zo staat het Noord-Hollandse Broek in Waterland op nummer één. Verder passeren Delft, Maastricht en Oudewater de revue. 

"Rustig gelegen aan rivier de IJssel, die als velen wordt beschouwd als de mooiste rivier in Nederland"
Travelmag

“Met de Middeleeuwse pleinen brengen de scala aan bezoekers brengen hun tijd door in Zutphen, een stad waar het verleidelijk is om weinig anders te doen dan een rustige wandeling te maken en van de omgeving te genieten” luidt hun review. “Rustig gelegen aan rivier de IJssel, die als velen wordt beschouwd als de mooiste rivier in Nederland, dicht bij de Duitse grens, charmerend, mooie kronkelende straten die zijn voorzien van knusse winkeltjes, speciaalzaken, gezellige café's en gastvrije restaurants.”

Ze zijn onder de indruk van het mooie Achterhoek blijkt: “Ondertussen kunnen bezoekers die meer actievere dingen willen doen op de fiets springen en de rivieren, bossen, oude boerderijen, kastelen en molens verkennen die op korte afstand te vinden zijn.”

Zutphen is op nummer 10 van de lijst te vinden.

 

 

Bekijk ook: de hele lijst

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.