Eric Corton zocht familiegeschiedenis in Zutphen
Screenstill uit de aflevering van Verborgen Verleden.

Eric Corton zocht familiegeschiedenis in Zutphen

Tijdens de documentaireserie Verborgen Verleden (NTR) zocht presentator en acteur Eric Corton zijn familiegeschiedenis. De tocht door zijn verleden bracht hem onder meer naar Zutphen.

De oma van Corton wist lang niet wie haar biologische moeder was en al helemaal niet wie haar vader was. Reden voor de bekende acteur en presentator om daar in te duiken.

"Ik heb Zutphen nog nooit in een familieverhaal horen opduiken"
Eric Corton

Krankzinnig

In de zoektocht naar zijn familiegeschiedenis komt hij naar Zutphen. Waarom, dat weet hij zelf ook niet direct: "Ik heb Zutphen nog nooit in een familieverhaal horen opduiken" zegt hij in het programma. Uiteindelijk bleek er een verre voorvader in Zutphen 'gewoond' te hebben.

Jacob Koudijs is een van zijn voorvaderen en komt oorspronkelijk uit Ede, maar overleed op 42-jarige leeftijd in Zutphen. Uit de achriefstukken bleek dat de voorvader is overleden in het krankzinnigengesticht in Zutphen. Hij verbleef in het Oude en Nieuwe Gasthuis in Zutphen. Vermoedelijk is hij overleden in een coma.

Verborgen Verleden

Verbogen Verleden is een televisieprogramma van de NTR, waarin bekende Nederlanders in hun familiegeschiedenis duiken. Dat doen ze samen met het Centraal Bureau voor de Genealogie en lokale archieven. Het is inmiddels het negende seizoen. Bekende Nederlands zoals Arjen Lubach, Maarten van Rossum en Herman Finkers gingen Corton al voor.

 

 

Bekijk ook: de hele zoektocht van Eric Corton in de aflevering van Verborgen Verleden (NPO)

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.