Waarom je Popronde niet mag missen aankomend weekend

Waarom je Popronde niet mag missen aankomend weekend

Aankomend weekend komt het grootste reizende festival van het land naar Zutphen. De Popronde! Een festival dat je niet mag missen. 

Jaarlijks worden de beste aanstormend Nederlandse talent bands geselecteerd door een strenge vak jury. Deelname aan de Popronde betekent ieder jaar weer voor vele bands, de kans om door te breken naar bijvoorbeeld Eurosonic Noorderslag, de nationale en Europese pop- en festival podia. Maar, daar moeten ze wel wat voor doen! Waaronder zoveel mogelijk lokale optredens en bekendheid zien te scoren in de deelnemende steden. Zo ook in Zutphen waar een 25 tal bands van zich zullen laten zien en horen. 

En dat is geen commercieel praatje, want de feiten zijn er. Bands zoals Racoon en Kensington zijn namelijk begonnen bij de Nationale Popronde. 

Uniek

Organisator Hans Boersbroek (die er dit jaar helaas zelf niet bij kan zijn) vertelde vorig jaar tijdens Popronde wat er zo uniek aan het festival is:  “Zutphen heeft een aantal festivals, maar daar staan vooral coverbandjes. En een poppodium heeft Zutphen niet. We hebben mooie zalen die zouden kunnen dienen als popzaal, maar daar wordt niks mee gedaan. Wie weet krijgt Zutphen in de toekomst het Paradiso van het oosten. Ik sluit niks uit.”

Voor het derde jaar op rij is Zutphen één van de 35 steden waar de Popronde plaats gaat vinden. 

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.