Waarom de Eerbeekse papierfabriek in buitenlandse handen komt
De fabriek in Eerbeek.

Waarom de Eerbeekse papierfabriek in buitenlandse handen komt

Het was een van de laatste zelfstandige papierfabrieken van Nederland. Grote kans dat je wel eens papier in handen hebt gehad uit Eerbeek, want de bekende blauwe envelop werd er onder meer gemaakt. Maar nu is de fabriek verkocht, meldt het Financieel Dagblad.

Het gaat om Coldenhove Papier uit Eerbeek. Neenah Paper, een bedrijf uit Amerika, heeft alle aandelen overgenomen. En niet voor een klein bedrag, ze hebben er 45 miljoen dollar voor neergelegd. Omgerekend zo'n ruime 38 miljoen euro.

Familiebedrijf

Coldenhove Papier is van oorsprong een familiebedrijf. Sinds 1924 is de onderneming in handen van de families Sanders en Van Vreeswijk. Ook de algemeen directeur, Jeroen Alkemade, had ook een deel van de aandelen.

Eind vorig jaar viel het besluit om de fabriek te komen. Het bedrag komt overeen met ruim zeven keer het brutoresultaat van Coldenhove.

Medewerkers

Zo'n 130 medewerkers werken bij het Eerbeekse bedrijf. Daar gaat weinig aan veranderen. Wat de precieze reden van de verkoop is is niet bekend, maar slecht gaat het niet met het bedrijf. De nieuwe eigenaar zal ook doorgaan met het lopende investeringsplan van enkele tientallen miljoenen euro's.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.