Potentiële inbreker aangehouden op industrieterrein Zutphen

  • Politie
  • 12 oktober 2017 - 17:44

ZUTPHEN - De Zutphense politie heeft woensdagavond een man aangehouden. De man had inbrekerswertuigen bij zich, reed onder invloed en had een verlopen rijbewijs. 

Dit gebeurde aan de Oostzeestraat op het Zutphense industrieterrein. In eerste instantie zou hij een bekeuring krijgen voor het niet bij zich hebben van een geldig rijbewijs. Deze was verlopen. Maar de man wekte verdere interesse omdat hij bekend staat bij de politie. "In verband met het bij zich hebben van inbrekerswerktuigen (het aanwezig hebben van werktuigen die gebruikt kunnen worden bij eventuele inbraken is strafbaar gesteld in de plaatselijke verordening (APV))" legt de politie uit op Facebook. 

In de auto werden meerdere gereedschappen aangetroffen die opvallend verstopt waren. Onder de bestuurdersstoel zat een mes, dit is strafbaar. Na een speekseltest bleek hij ook nog eens drugs gebruikt te hebben. De politie: "Sinds kort hebben we de mogelijkheid bestuurders te laten testen op het gebruik van drugs. De bestuurder testte positief op THC (cannabis) en Amfetamine (speed). Vervolgens is van de bestuurder, door een arts, bloed afgenomen waarna het NFI onderzoek gaat doen."

De bestuurder heeft bekeuringen gekregen voor de WWM (mes onder de bestuurdersstoel, en APV (inbrekerswerktuigen) en het rijden zonder rijbewijs. Afhankelijk van de uitslag van het bloedonderzoek van het NFI volgt mogelijk ook nog een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van drugs.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.