Ook wietteelt speelt een rol in het regeerakkoord.

Dit betekent het regeerakkoord voor de regio

  • Rutte III
  • 10 oktober 2017 - 22:30

REGIO - In Den Haag zijn VVD, CDA, D66 en ChristenUnie eindelijk met een regeerakkoord gekomen. Het boekwerk van 55 pagina’s, met de naam Vertrouwen in de Toekomst’ bevat een paar dingen die belangrijk zijn voor de regio. 

Aan de wiet

Het nieuwe kabinet wil experimenten gaan uitvoeren met het legaal telen van wiet. Zutphen is een van de gemeenten die belangstelling toonde. Burgerbelang pleit voor actie, nu de landelijke politiek het voornemen heeft om enkele gemeenten toestemming te geven om een pilot op te zetten. "Het is van belang dat Zutphen deze kans grijpt" reageert fractievoorzitter Martijn Siemes.

Krimpregio’s

Er komen experimenten in krimpregio’s in het oosten van Nederland, waaronder dus in de regio. In het regeerakkoord staat dat ze willen experimenteren op een behoorlijk voorzieningenniveau overeind te houden. Ze willen bijvoorbeeld verschillende voorzieningen bij elkaar onderbrengen. 

Verder zijn er nog veel belangrijke dingen, die niet specifiek betrekking hebben op de regio, maar op het hele land. De NOS heeft ze op een rij gezet. 

En heb je zin om met een kopje thee bij de kachel het hele regeerakkoord te lezen? Geen probleem! Deze is HIER te vinden. 

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.