Wat doen die driehoeken in de Warnsveldse straten?

  • Huh?
  • 11 oktober 2017 - 07:30

WARNSVELD - De dorpelingen van Warnsveld snappen er niks van. Waarom worden er ineens gele driehoeken aan de bestrating toegevoegd? 

Op veel plekken in het Zutphense dorp wordt de straat opnieuw aangelegd. Daarbij ontbreken de driehoeken niet. Maar na een rondje op straat weet niemand wat ze betekenen: “Ze zijn er ineens. Geen idee wat ze betekenen.” Ook komen ze niet voor in het boekje met verkeersregels, dus is het niks officieels. 

We legde bij de gemeente Zutphen de vraag neer wat die driehoeken betekenen. “Deze driehoeken markeren een strook langs de rijbaan waar geparkeerd kan worden. Net als in de Oranjelaan. Als het af is zie je pas goed hoe het wordt” vertelt een woordvoerder. 

Lees verder onder de foto…

© LGLD

Ook is er nog een andere gedachte achter de vormen in de straat: “Een aantal extra driehoeken hebben we in goed overleg met bewoners en de klankbordgroep in het ontwerp meegenomen. Het doel is om de uitrit van de achterpaden vrij te houden voor bewoners die slecht ter been zijn en/of met een rollator de rijbaan op moeten. Let daarbij ook op de verlaagde band langs het trottoir. Hiermee voorkomen we hopelijk dat men een auto er recht voor zet.” 

Al zegt een buurtbewoner dat het niet werkt: “De auto wordt nog vrolijk voor de uitrit geparkeerd. Op meerdere plekken zelfs.”

Wel is het driehoeken-mysterie opgelost!


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.