Wat doet regenbooggemeente Brummen tijdens Coming Out Day?

  • LGHTB+
  • 10 oktober 2017 - 07:30

BRUMMEN - Sinds november vorig jaar is Brummen (nog) toleranter qua LGHTB+’ers. Woensdag is de eerste Coming Out Day voor de kersverse regenbooggemeente. Maar doen ze er eigenlijk wel wat aan? 

Grote activiteiten zijn er niet: “De gemeente Brummen is een relatief kleine gemeente, COC Nederland organiseert vooral in de grotere gemeenten activiteiten” aldus een woordvoerder.

"We hebben nog iets wat we die dag zelf bekendmaken"
Woordvoerder gemeente Brummen

Wat is er woensdag te doen? 

Natuurlijk is er wel iets te doen: “Voor komende woensdag betekent het dat we met de bibliotheek hebben afgesproken dat daar een leestafel is met literatuur en informatie.” Er is dus wat vooruitgang in vergelijking met voorgaande jaren. Zo wordt de regenboogvlag gehesen voor het gemeentehuis. “En we hebben nog iets wat we die dag zelf bekendmaken. Iets wat passend is voor onze gemeente” vertelt een woordvoerder. Wat dat precies is houden ze nog even voor zich.

"Er kan veel meer"
Frans Bruning (IPV)

‘Er kan meer’

Frans Bruning, van de Brummense partij IPV, vind het jammer dat er dit jaar nog steeds vrij weinig aan gedaan wordt: “Ik vind dat het goed is dat er wel meer aandacht aan besteed wordt. Maar ik had graag gewild dat er beleid was geformuleerd. Dat er bijvoorbeeld bijeenkomsten zouden worden georganiseerd met scholen en sportverenigingen. Zodat de LGHTB+’ers zich fijner gaan voelen in de gemeente.” Want het is nog lang niet genoeg: “Ik wil veel meer rondom dit onderwerp. We zijn niet voor niets een regenbooggemeente.“

Bruning is wel blij met de vooruitgang: “Super dat de vlag gehezen wordt, en dat er meer gedaan wordt. Maar er kan veel meer: we moeten het gesprek opzoeken met instanties, en ook met werkgevers. Verder moeten ook kijken wat we van het Genderneutrale vinden. 

De politicus verwacht “meer inhoud” maar het is een “prima begin.” Hij hoopt “dat er volgend jaar nog meer aandacht aan besteed wordt. Dat er gesprekken gevoerd gaan worden.” 

 

 

Lees ook: 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.