Gebruikte Tuunte het faillisement om oudere werknemers te dumpen?
De vestiging van Tuunte in Warnsveld.

Gebruikte Tuunte het faillisement om oudere werknemers te dumpen?

Een grote groep oud-medewerkers van de Achterhoekse modeketen Tuunte wil samen met vakbond CNV naar de rechter stappen. Ze zijn van mening dat Tuunte het faillisement heeft gebruikt om de oudere, duurdere, personeelsleden aan de kant te zetten.

Het gaat om zo'n 80 medewerkers die in actie komen. CNV Vakmensen riep de oud-medewerkers al op om zich te melden. "Het is verboden om werknemers alleen op basis van leeftijd op straat te zetten", zegt Roos Rahimi van CNV tegen NOS. "Om een rechtszaak te kunnen voeren hebben we zoveel mogelijk verhalen nodig van betrokken ex-medewerkers."

Gedumpt

De modeketen had eerst 260 mensen in dienst. René Rootinck, oud-aandeelhouder van Tuunte, zorgde ervoor dat de keten een doorstart kon maken. Wel zouden er winkels gaan sluiten. Maar de oud-medewerkers voelen zich gedumpt.

"Er staat nu een jong iemand achter de kassa"
oud-medewerker

"We zijn gewoon aan de kant gezet, gedumpt. Er staat nu een jong iemand achter de kassa, die natuurlijk veel goedkoper is" zegt een oud-medewerker, die liever anoniem wil blijven. "Tuurlijk moet er personeel uit, maar dit is wel heel selectief gegaan."

Verlies is de oorzaak

Curator Vincent Jongerius liet aan de NOS weten dat hij niet de indruk heeft dat het bedrijf met het faillisement de ouderen aan de kant wilde zetten. Volgens hem was er al jaren sprake van verlies en moesten de hoge personeelskosten gedrukt worden.

CNV verzamelt momenteel alle reacties en besluit later of ze daarmee naar de rechter gaan. Tuunte is momenteel druk bezig met de doorstart. Daarom wilden ze niet reageren op de kwestie.

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.