Deze Brummense hoort stemmen uit haar beveiligingscamera

Deze Brummense hoort stemmen uit haar beveiligingscamera

De Brummense Rilana Hamer, oorspronkelijk uit Brummen, keek raar op toen ze na het boodschappen doen ineens stemmen hoorde uit haar beveiligingscamera. 

Hamer kocht de beveiligingscamera bij de Action. Normaal gesproken bedoelt om je huisdier of huis in de gaten te houden. Maar toch werd deze gehackt: “Huilend, van slag. Mijn privacy ... ik ben bang ... doodsbang”, aldus Rilana , die wil dat Action de camera uit het assortiment haalt, tegenover Omroep Gelderland. 

Een woordvoerder van de winkelketen vertelt aan de regionale omroep dat er contact geweest is met de Brummense: “We snappen dat mevrouw erg geschrokken is. We laten de camera onderzoeken door de leverancier.” De oorzaak zou van alles kunnen zijn, “het standaard wachtwoord moet worden gewijzigd en de wifi moet beveiligd zijn.”

Aandacht 

Haar verhaal bereikt veel mensen. Op Facebook is de post al duizenden keren gedeeld en honderdduizenden keren bekeken. Ook kreeg ze enkele cameraploegen op de stoep. Er is aandacht besteed aan haar verhaal in RTL Boulevard en Omroep Gelderland kwam bij haar langs. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.