Sportclub Lochem verliest van Ruurlo; Witkampers opnieuw gelijk

Sporclub Lochem heeft de derby tegen VV Ruurlo in eigen huis met 2-3 verloren. Witkampers speelde ook de tweede wedstrijd van het seizoen gelijk. Dit keer was Warnsveldse Boys de tegenstander in de thuiswedstrijd.

Lees verder onder de video...

Het had zo mooi kunnen zijn. Het was een mooie zondagmiddag en extra veel publiek langs de lijn. Dat bestond voor een groot deel uit ouders van 100 jeugdspelertjes die bij de eerste thuiswedstrijd in het 100-ste jaar van de club een erehaag vormden toen beide ploegen het veld op kwamen (zie video). Een eerste overwinning had keurig gestaan bij die entourage.

Gevaarlijk

In het eerste bedrijf werd al snel duidelijk dat Ruurlo gevaarlijk was in de counters, vanwege het loopvermogen van de aanvallers. In de 25-ste minuut werd het 0-1 voor de gasten. De Lochemse doelman Gert-Jan Kuiper voorkwam luttele minuten later erger door een prima redding. De achterstand met 1 doelpunt bleef tot aan de rust op het scorebord staan.

De hoop werd na de hervatting snel onderuit geschoffeld door de Ruurloërs. Binnen 20 minuten schoten zij er 2 in het Lochemse doel. Even herleefde de hoop nog toen de Lochemers een penalty kregen toegekend. Die werd door Rico Lammerdink feilloos benut (1-3). In de 84-ste minuut volgde ook nog de ‘anschlusstreffer’ door toedoen van Jasper Jurg (2-3).

Slotoffensief

Het daarop ontketende slotoffensief mocht niet meer baten. Ruurlo – dat nieuwkomer is in de Klasse 3B – kaapte de 3 punten. Lochem stond net als vorige week tegen Zwolle met lege handen. Met nul punten staat de club nu voorlaatste. Dat is geen fraaie positie in het jubeljaar. Maar de competitie is nog jong. Volgende is er een nieuwe kans als de blauw-gelen opnieuw in eigen huis mogen aantreden tegen Albatross uit Apeldoorn.

De Witkampers hebben na  twee duels evenzovele punten. Tegen Warnsveldse Boys werd het 2-2. Voor de Warnsvelders was het ook het tweede gelijkspel van deze competitie. Op basis van doelsaldo staat de ploeg uit Warnsveld een plaatsje hoger op de ranglijst dan de Larenaren, respectievelijk 9 en 10.

Volgende week komt VV Colmschate ’33 op bezoek op het Leussinkpark.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].