Schoolkorfbal was een succes

Woensdagmiddag werd het jaarlijkse schoolkorfbal toernooi gespeeld bij korfbalvereniging KVZ. Voor het eerst werd het toernooi aan het begin van het nieuwe schooljaar georganiseerd in plaats van aan het einde. Er deden16 basisscholen uit Zutphen en Warnsveld aan mee, met in totaal 49 teams. Ruim 500 jongens en meisjes speelden een sportief toernooi in een gezellige sfeer en met prachtig weer.

De organisatie van het toernooi stond weer als een huis, met dank aan de commissie en alle andere vrijwilligers. Jong en oud zette zich in om van het schoolkorfbal toernooi een succes te maken. Als scheidsrechter, EHBO-er, in de keuken, om de uitslagen goed bij te houden, enzovoort.

Traditiegetrouw werd de Chris Fokkenbokaal uitgereikt voor sportief spel en gedrag. Dit jaar werd De Parel 1 bekroond als sportiefste team. Het toernooi werd afgesloten met spannende finales voor de plaatsen 1 en 2 en de zogenaamde troostfinales voor de plaatsen 3 en 4.  Bij groep 5/6 won de Waaier 1 de finale van Jan Ligthart 2. Bij groep 7/8 won Fontein 2 de finale van Jan Ligthart 1. Alle finalisten kregen mooie bekers uitgereikt. De winnaars kregen daarnaast ook de wisselbeker mee naar huis. Bovendien mogen zij in juni 2018 mee doen met het Gelders schoolkorfbal toernooi.

De kinderen die na deze kennismaking met de korfbalsport de smaak te pakken hebben, zijn van harte welkom om de komende tijd gratis mee te komen trainen bij KVZ. De eerste weken is dat nog op het veld en daarna in de zaal tot de zaalcompetitie begint. Informatie over het gratis mee trainen en opgeven kan via [email protected].

Reageren? Mail de redactie via [email protected].