Deze wijk heeft het grootste 'tuinfeest' van de regio

Deze wijk heeft het grootste 'tuinfeest' van de regio

Je neemt een wijk, Noordveen in Zutphen, zet daar een straatmarkt van twee en een halve kilometer neer voor de wijkbewoners, plus een muziekpodium. De simpele basis voor een wijkfeest, wat naast het Heufs Volksfeest een vaste waarde is geworden in Zutphen. Dit jaar was de 17e jaargang, waarvan het 16e met podium. Wat ooit klein begon, is sinds jaar en dag een begrip geworden, niet alleen in de wijk, maar ook voor vele andere Zutphenezen van buiten de wijk.

Ieder jaar weer maakt de Weg naar Laren in Zutphen, voorheen een bruisende winkelstraat in vroeger betere tijden, zich op voor het feest van het jaar! Snipperdagen worden opgenomen door hen die anders moeten moeten werken t/m de vakantieplanning die er op aan wordt gepast, door de bewoners die het niet willen missen. Weg naar Laren en daaromheen in Noordveen is het jaarlijkse feest wat goed gevierd moet worden.

Lees verder onder de foto...

Er werden spullen verkocht.
© LGLD

Het 'Weg naar Laren Feest' is de ieder jaar weer op zaterdag tijdens burendag, de afsluiter van een week van activiteiten die in de wijk Noordveen worden georganiseerd, maar met als middelpunt het muziekpodium, de markt, de straat BBQ.

Er was ook muziek

Al sinds de eerste edities kent de organisatie van de Week van de Wijk een samenwerking met Stichting Popcollectief Zutphen. Er zijn bijna geen Zutphense muzikanten te bedenken die niet eerder voet hebben gezet op het Weg naar Laren podium en ook dit jaar weer. Van jonge honden, nieuwkomers met eigen werk zoals de jonge band Amnesia, tot en met Just Jo de band van Jolanda Steman, oud gediende van het eerste uur, die dit jaar met nieuwe zangeressen in het firmament, Emy Franken en Sandra Zoetbrood een show wisten neer te zetten, waarover nog lang lang zal worden nagepraat.

Ook was er een dweilorkest.
© LGLD

Ook dit jaar – in feite al ca. 17 jaar lang – was het wederom een mooie nazomer en waren de weergoden weer gunstig gezind. Er is bijna nog nooit een spat regelen gevallen. Wat de tevreden organisatie betreft ook niet in 2018. Zij kijkt ondertussen alweer enthousiast vooruit naar een vervolg.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.