Waarom de Zwarte Cross controle Voedsel- en Warenautoriteit betutteling vindt

Waarom de Zwarte Cross controle Voedsel- en Warenautoriteit betutteling vindt

  •  24 september 2017
  •  

Het rapport van een controleur van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft voor lachende gezichten gezorgd bij de organisatie van de Zwarte Cross. De controleur constateerde verschillende overtredingen van de Tabaks- en rookwarenwet.

"Het was een gevoel tussen irritatie en vermaak in, toen wij dat relaas voor onze voeten kregen", zo laat woordvoerder Ilja Vaags van de Feestfabriek weten. De controleur beschrijft in zijn Relaas van Bevindingen hoe personen stonden te roken in de Undercover- en Megatent tijdens het festival, hoewel dit niet was toegestaan. "Wat de consequenties daarvan zijn, weet ik niet", zegt Vaags. "Maar de betutteling kent geen grenzen, dat was waar we als organisatie een beetje om moesten lachen."

Vaags laat weten dat de Zwarte Cross niet boven de wet staat. "We voelen ons daar zeker niet te goed voor", benadrukt de woordvoerder over naleving van de Tabaks- en rookwarenwet. "Maar dit is een manier om ironisch tegengas tegen te geven het betuttelende van bovenaf."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.