Voorzitter lokale omroep Zutphen verlaat het schip
De studio van B-FM.

Voorzitter lokale omroep Zutphen verlaat het schip

Pieter Krommenhoek, de voorzitter van de lokale omroep van Zutphen, verlaat de omroep. Dat schrijft hij in een brief geplaatst in de reclamefolder van de zender. 

“Vanaf voorjaar 2013 heb ik voorzitter mogen zijn van de lokale omroep Berkelstroom, zoals onze statutaire naam is en waaronder menig inwoner van Zutphen ons kent. Na bijna 5 jaar en vele ontwikkelingen later vind ik het tijd om ons stokje over te dragen” schrijft de voorzitter in het vlugschrift dat vooral gericht is op het werven van vrijwilligers. 

“Het zijn van een lokale publieke omroep vraagt meer dan alleen een beetje muziek draaien” schrijft de voorzitter van de omroep. Echter is dat een lastige opgave voor de omroep, die de landelijke ICE-norm niet weet te halen.  “Eigenlijk zijn het grotendeels de zelfde regels waar de landelijke publieke omroep zich aan moet houden” schrijft hij. 

Lastige tijd

Krommenhoek heeft het lastig gehad in zijn periode als aanvoerder van de omroep. Zo zijn er al twee groepen medewerkers opgestapt na onenigheid met de Zutphenaar en de rest van het bestuur. 

Wie de nieuwe voorzitter gaat worden is nog niet bekend. “Bestuurlijk zijn wij inmiddels aardig op orde, de enige vacature die straks nog openstaat is die van voorzitter.” Krommenhoek geeft aan het leuk te hebben gehad: “Ik moet u zeggen ik heb de afgelopen jaren deze functie met veel plezier mogen bekleden.” 

Problemen

Een ingewijde binnen de omroep vertelt dat het er nog wel aan schort. Zo zou het financieel niet voorspoedig gaan en is het wikken en wegen binnen de samenwerkingen met andere lokale omroepen uit de stedendriehoek. Of dit één van de redenen is dat Krommenhoek opstapt is niet duidelijk. 

De voorzitter zou per 31 december stoppen. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.