Jordy heeft mega-slakken als huisdieren, en daar houdt hij van

Jordy heeft mega-slakken als huisdieren, en daar houdt hij van

Jordy van Eijs (17) uit Zutphen kan zich niet voorstellen waarom mensen een hekel aan slakken hebben. “Ik lees veel berichten over slakken en hoe rot ze zijn en wat voor een overlast ze geven. Maar slakjes zijn echt leuk hoor! Ik heb ze nu een paar maanden als huisdier” schreef hij onlangs op Facebook. 

Lees verder onder de foto... 

Jordy met één van zijn slakken.
© eigen foto

Jordy houdt echt van zijn slakken: “Ze zijn groot, exotisch, nieuwsgierig en hebben allemaal hun eigen persoonlijkheid. De ene slak is actiever dan de andere en de een is drukker dan de ander” vertelt hij. Hoe hij ooit op het idee gekomen is om slakken in huis te halen? “Ik heb deze dieren als huisdier genomen omdat ik van exotisch hou, lekker gek en anders. Na een hoop research gedaan te hebben ben ik bij slakken uit gekomen.”

Geen hond

Zijn liefde voor de slijmerige dieren bereidde zich snel uit: “Eerst begonnen met ‘Achatina fulica white jades’ (een slakkensoort, red.), maar dat werd al snel uitgebreid naar meerdere en andere soorten.” 

Een hond of een hamster past niet echt bij hem: “Ik heb een hond en heb een aantal hamsters gehad. Voorheen ook een slang, dat bleek niets voor mij, nu ben ik uit gekomen op mijn perfecte diertjes: Slakken, miljoenpoten en een wimpergekko!”

Een deel van zijn 'roedel'.
© eigen foto
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.