Waarom je vrijdagmiddag een knal hoort in Eefde
Foto ter illustratie.

Waarom je vrijdagmiddag een knal hoort in Eefde

Komende vrijdag hoef je niet te schrikken als je een knal hoort vanuit Eefde. De EOD brengt dan twee explosieven tot ontploffing bij de sluis. De explosieven zijn gevonden tijdens werkzaamheden.

Het gaat om twee vliegtuigbommen van 500 pond. Ze zijn gevonden tijdens de werkzaamheden ter voorbereiding van de bouw van de tweede sluiskolk. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft eerst onderzoek gedaan en besloten de explosieven gecontroleerd te laten ontploffen. Dit zal vrijdagmiddag gebeuren.

De rode cirkel geeft het ontruimingsgebied aan, de rode punten zijn de bommen.
© Gemeente Lochem

Ontruiming

Hoewel er eerst een grote hoop zand over de bommen wordt neergelegd, moeten er toch mensen hun huis uit. "Er worden met het oog op de veiligheid en openbare orde, maatregelen genomen" meldt de gemeente Lochem.

Binnen een straal van 250 meter moeten bewoners van hun huizen vanaf 10.00 uur hun huis verlaten, samen met hun huisdieren. Het gaat om drie woningen aan de Boedelhofweg. De politie controleert nadien of iedereen ook echt weg is. Ook wordt het scheepsvaartverkeer stilgelegd.

Verder zullen omwonenden en omstanders weinig overlast ondervinden. Maar, "ze zullen kort na elkaar twee grote knallen horen."

 

 

Lees ook: Explosieven gevonden in Eefde; moeten we ons zorgen maken?

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.