Wat je moet weten voordat maandag 18 september begint

Wat je moet weten voordat maandag 18 september begint

Goedemorgen! De dag (en ook de week) is weer begonnen. Voordat je de deur uit gaat, nog even nalezen wat er allemaal gebeurd is dit weekend in de regio.

Gemeente doet niks aan te gladde weg in Zutphen

De Herfst is in aantocht. Dat betekent veel regen, en daar zijn ze in de binnenstad van Zutphen niet zo blij mee. De Lange Hofstraat wordt “een heuze ijsbaan” wanneer het geregend heeft. Dat vinden zowel omwonende, ondernemers en bezoekers van de historische binnenstad. “Het mooie aan de straat zijn de authentieke stenen, zo heeft de gemeente het gewild. Maar de stenen zijn wel erg gevaarlijk. Als er water op komt dan wordt al snel erg glad” vertelde ondernemer Martijn Droog eerder. 

Lees verder...

Wie heeft er gelijk, BSO Markant of de gemeente?

Op de locatie van de buitenschoolse opvang (BSO) Markant in Zelhem zijn vanaf begin augustus 44 kinderen illegaal opgevangen. Volgens de burgemeester is er geen vergunning, omdat deze nooit is aangevraagd door de opvang. Markant spreekt dat tegen en zegt dat de aanvraag wel degelijk per mail is verstuurd. “De veiligheid van de kinderen staat voorop”, zegt burgemeester Marianne Besselink van Bronckhorst. “Wij hebben als gemeente de taak om te controleren of het goed is. Daarvoor hebben wij een aanvraag nodig en die hebben wij niet ontvangen.” Markant, de organisatie met meerdere opvangvestigingen in de regio, zegt dat die aanvraag wel degelijk is verstuurd op 11 juni. “Je kunt je blijven focussen op de discussie of iets wel of niet aangekomen zou zijn“, zegt directrice Marga Zwanikken van de BSO over het verschil in mening. “Maar mijn primaire reactie was dat we het nu gaan oplossen voor ouders en kinderen.” Inmiddels heeft haar organisatie aangeboden om een schadevergoeding te betalen aan ouders wiens kinderen op de vergunningloze opvang in Zelhem zaten. 

Lees verder...

Bedrijventerrein Zutphen 'paradijs' voor de drugsscene

Een pilletje of een lijntje halen? Dan moet je op het bedrijventerrein van Zutphen zijn. Maar daar zijn de bedrijven die daar zitten absoluut niet blij mee. Er heerst een angst voor de dealers op bedrijventerrein De Mars in Zutphen. Dat blijkt na rondvraag bij de bedrijven die daar gevestigd zitten. Al willen alle ondernemers hun verhaal wel anoniem doen, en niet publiekelijk. “Ze kunnen ook aan harddrugs komen. Dus vast ook aan andere dingen. Ik wil graag met een veilig gevoel de toko kunnen afsluiten ’s avonds.” Al wordt dat veilige gevoel stukje bij beetje al weggesnoept: “Vrijdagavond stonden ze daar weer, met hun scootertjes aan het einde van de straat. Er stopte een auto voor vijf seconde, ze gaven elkaar wat, en daarna reden ze weer weg” aldus de ondernemer.  

Lees verder…

Men is te spreken over het OV-personeel in de regio

Landelijk gezien mag het OV-personeel zich wel eens wat beter gedragen. Dat concludeerde het OV loket in het meest recente kwartaalrapport. Het OV loket kreeg tussen april en juli 893 klachten, 7 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het personeel, zoals buschauffeurs en conducteurs, zouden beter hun best moeten doen om reizigers toelichting te geven. Maar is dat in de regio ook zo? 

Lees verder...

Dit ga je checken tijdens Popronde

De Popronde komt er weer aan! Op zondag 22 oktober kun je met je routekaartje onder de arm weer veel bandjes checken in de Zutphense binnenstad. Op tien locaties worden bandjes geprogrammeerd. Het festival trok vorig jaar veel bezoekers. Het aantal locaties werd toen verdubbeld, en het bezoekersaantal waarschijnlijk ook. Het unieke concept, van een reizend festival door Nederland, blijft populair in de Hanzestad. “We zijn super trots dat ook dit jaar Zutphen weer deelnemer is van dit landelijke en prominente pop event” aldus organisator Hans Boersbroek. 

 

Lees verder…

En dan nog het weer...
Het wordt een regenachtige dag met kans op onweer en bliksem. De temperatuur schommelt rond de 17 graden. De dag begint erg fris met temperaturen onder de 10 graden. Later in de week krijgen we weer wat meer zon te zien. 

Fijne dag!

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.