Vrienden overleden Andres willen zinloosgeweld-tegel op plek mishandeling
Bij de Lidl ontstond al spontaan een monument.

Vrienden overleden Andres willen zinloosgeweld-tegel op plek mishandeling

Vrienden van de 26-jarige Andres Rodriguez, die 6 augustus is overleden na een zware mishandeling, willen dat er een zinloosgeweld-tegel komt. Dit op de plek waar de mishandeling plaatsvond, bij de Lidl aan de Breegraven in Warnsveld. 

"Er zullen meer van zulke gevallen komen"
Vriendin Andres Rodriguez

Een van de initiatiefnemers is Glenda Veenstra, een vriendin van Rodriguez. Ze hebben hun idee bij de gemeente neergelegd. “Zij zijn er mee bezig. We worden in deze dagen teruggebeld.” 

Meer aandacht

Waarom zo’n tegel een mooi gebaar is? “Omdat er meer aandacht aan besteed mag worden en voor ons vrienden en familie het toch een plek wordt om bij hem te zijn” legt Veenstra uit. Maar bij alleen een tegel willen ze het niet laten: “Ook wil ik met de wijkagent in gesprek of we iets tegen zinloos geweld kunnen doen. Bijvoorbeeld een terugkerend iets eens per maand.” 

Veenstra heeft licht de angst dat haar vriend vergeten gaat worden: “Ik hoop ook echt dat het niet stil gaat staan nu. Dat mensen denken Andres is er niet meer dat het nu klaar is. Er zullen meer van zulke gevallen komen.” Dat zinloosgeweld een hot-item is de laatste tijd vindt zij ook: “Kijk naar wat er in Deventer gebeurt is. Daar is een beveiliger aangevallen die wildplassers aansprak.” 

Het is wachten op goedkeuring van de gemeente voordat de vrienden de tegel mogen plaatsen. 

 

 

Bekijk ook: al onze berichtgeving over de mishandeling

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.