In Zutphen hebben ze een festival waar verhalen verteld worden

In Zutphen hebben ze een festival waar verhalen verteld worden

Afgelopen zondag vond alweer de 9e editie plaats van wat misschien wel het kleinste festival van Zutphen te noemen is.  Verhalen aan boord. Plaats van handeling is de historische haven op De Mars. In deze haven liggen een twintigtal prachtig gerestaureerde historische schepen, die bijzonder genoeg ook permanent bewoond worden.

"Dit verhalen festival beleefde haar eerste editie in Museum Boer Kip in de Hoven, totdat we vrij snel daarna van deze unieke locatie gebruik konden maken " aldus mede organisator en troubadour Eugène Ligtvoet. Van 's middags 13.00 tot 18.00 uur kon het publiek terecht op 1 van de 7 schepen die binnen aan boord waren omgetoverd tot een mini theater. Het is "kruip door sluip door" als we via het smalle trappetje afdalen naar het voormalig laadruim van de 'Walravina Zutphen'. Een Gelderse rijnaak die in vroeger tijden stenen vervoerde tussen Duitsland en Amsterdam. 

Aan boord worden we welkom geheten door de Achterhoekse meester verhalen verteller Gery Groot Zwaaftink , tevens troubadour. Gery neemt het publiek aan boord mee in een liefdesdrama over een overspelige echtgenoot die alles op alles moet zetten om het vertrouwen van zijn vrouw weer te herwinnen. Het publiek geniet zichtbaar, gekluisterd rondom de kleine tafel en de potkachel, van het geweldige spel van Zwaaftink die als geen ander kan vertellen.

150 bezoekers

Buiten aan de andere zijde van de dijk zorgt het Dagelijks Bestaan voor een natje en en droogje, terwijl achter de grote vissersparaplu troubadour Eugène Ligtvoet samen met een fluitiste voor een muzikale noot zorgt. Het festival trok 150 bezoekers, 'veel meer bezoekers kunnen we ook niet kwijt gezien de beperkte ruimte aan boord' aldus Ligtvoet.  Volgend jaar is er weer een editie,  dan geen verhalen maar 'muziek aan boord'.

© LGLD
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.