Zutphens speciaal bier festival: Bier uit glas, niet uit plastic

Zutphens speciaal bier festival: Bier uit glas, niet uit plastic

Zutphen is al jaren beroemd vanwege de Nationale Bokbierdag. Dit jaar is daar een klein maar uitermate fijn bierfeestje bijgekomen; het 'Speciaal Bier Festival' in het Vogelpark.

 
© LGLD

Dat het Zutphense Vogelpark bij uitstek een super chille festivallocatie is werd al eerder duidelijk tijdens Koningsdag vorig jaar en ook dit jaar tijdens de Hemelvaart editie van dancefeest Pathfinder. Op deze mooie groene park locatie aan de grote gracht, streek afgelopen zondag voor het eerst het 'Speciaal Bier Fesival' neer.  De organisatie van dit 'kleine zusje' van de Bokbierdag is handen van Sportsbar Kings & Queens uit Zutphen.

Relaxed genieten en proeven van verschillende speciaal bieren is duidelijk het motto, een klein feestje niet voor de massa maar juist voor de fijnproevers. En dat is erg prettig aldus één van de bezoekers.

Liefe voor bier

"Hier gelukkig geen hordes stomdronken bezoekers zoals op de Zutphense Bokbierdag" aldus bezoeker Sander. Hij is een echte fijnproever met een ware liefde voor de betere biertjes en wel degelijk niet de enige liefhebber in zijn soort,  die vanmiddag met een 'bier menu kaart' over het terrein wandelt. Op deze kaart en tevens plattegrond, staat nauwkeurig beschreven welke biersoorten uit binnen en buitenland waar geproefd kunnen worden.

 
© LGLD

Op het terrein staan een vijftiental barretjes waar zowel speciaal bier op de fles als vanuit de tap geschonken worden. Op het kleine festivalterrein ook een DJ podium, waar DJ Wilbert vrolijke muziek laat horen. Het publiek, wandelend of gezeten op strobalen en aan biertafels geniet van de relaxte sfeer en natuurlijk ook het fijne weer.

Uit glas, niet uit plastic

Bij de entree van het terrein koop je voor 2,50 (statiegeld) je eigen glas wat je bij de diverse barretjes weer om kunt ruilen. Speciaal bier uit een glas smaakt niet alleen veel beter, het maakt ook dat het mooie groene park niet bezaaid ligt met plastic afval. Naast geweldige lekker biertjes is er ook een prima kleine eetgelegenheid waar ze erg goede burgers bakken en bitterballen, laatste uiteraard gemaakt in speciaal bierbeslag.

Zutphen kan wederom een erg leuk evenement toevoegen aan de toch al lange lijst van vele evenementen die de stad al rijk is. Dit relaxte bierfeestje zou zeker een blijvertje kunnen zijn.  

 
© LGLD
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.