Oude brommers in Steenderen: "Als jonge jongen heb je zelf zo'n ding gehad"

Oude brommers in Steenderen: "Als jonge jongen heb je zelf zo'n ding gehad"

In de Remigiuskerk in het dorp Steenderen konden geïnteresseerden het afgelopen weekend voor het derde jaar op rij brommers kieken. Dit jaar was er speciale aandacht voor het jubileum van de Zündapp en de Sparta.

"Toevallig zijn beide merken ooit in het zelfde jaar begonnen", vertelt organisator Jan Bijvank. Ter gelegenheid van het honderdjarig jubileum stond de kerk vol met ontwerpen van de twee bekende brommermerken. "Als jonge jongen heb je zelf zo’n ding gehad", zegt bezoeker Harm Heezen over zijn fascinatie voor de gemotoriseerde tweewielers. Hoewel hij een aantal mooie brommers tegenkwam in de kerk, heeft hij duidelijk een favoriet merk. "Dat blijft toch de Zündapp", aldus de liefhebber. "Ik had zelf een blauwe 517, dat is eigenlijk nog steeds mijn droombromfiets."

Volgens organisator Bijvank wordt de rol van de brommer onderschat. "Veel meer dan de auto heeft de brommer een groot aandeel gehad in de opkomst van de mobiliteit. De eerste stappen van mensen die verder dan hun vertrouwde omgeving kwamen, begon met de bromfiets." Voor volgend jaar richt de organisatie zich op brommers van Nederlandse makelij. "We zijn op zoek naar mensen die thuis een brommer van een Nederlands merk hebben die hier neergezet kan worden", aldus Bijvank.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.