Lochem maakt zich klaar voor eerste editie 'Zomerfeest Lochem'
Foto ter illustratie.

Lochem maakt zich klaar voor eerste editie 'Zomerfeest Lochem'

Wat in Zutphen goed bezocht wordt moet in Lochem ook werken, moet de organisatie van Zomerfeest Lochem gedacht hebben. Dit evenement beleeft namelijk zaterdag haar eerste editie. 

Al zal het wel een eigen invulling hebben. De voornaamste ingrediënten zijn: foodtrucks, een speciaalbieren-bar en muziek. Kinderen kunnen zich uitleven op een stormbaan. Het begint allemaal om 16.00 uur.

Bourgondisch

Een bourgondische zomerfeest noemen de organisatoren het zelf. Het evenement is een voortzetting in andere vorm van Living Lochem, dat voorheen op de (grote) Markt werd gehouden. Eten en drinken staan centraal. Zo is er een bar met speciaalbieren, wijnbar, een pizzabakkerij in een Jeep, een Molukse foodbar, een tot keuken omgebouwde Oostenrijkse brandweerwagen en de Kippen Preuverieje.

Uit Lochem komen de BurgerMeesters die, zoals de naam al doet vermoeden, onder meer ambachtelijk bereide burgers serveren. Ze bieden ook borrelhapjes.

New Vintage

Het podium wordt centraal opgesteld en vormt letterlijk het epicentrum van het feest. Er zijn twee bands gecontracteerd. New Vintage is gespecialiseerd in covers uit de jaren ’50 en ’60 maar schroomt uitstapjes naar wat minder belegen werk niet.

The Pianohouse

Later op de dag volgt een optreden van The Pianohouse. Ook daarbij draait het om covers maar meest van latere datum. Robbie Williams, U2, Coldplay en meer. Veel meer, want de band speelt vaak op plaatsen waar het publiek ter plekke verzoekjes kan indienen. En ze hoeven bij nooit nee te verkopen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.