Gezondheidsmarkt in in Tjark Rikscentrum Eerbeek

Gezondheidsmarkt in in Tjark Rikscentrum Eerbeek

Op zondagmiddag 1 oktober vindt er een gezondheidsmarkt plaats voor alle inwoners uit de gemeente Brummen. Deze markt wordt georganiseerd door Knooppunt Mantelzorg Brummen, in samenwerking met Team voor Elkaar, SWB, Zigtrijk, Onze DROOM en de wijkverpleegkundigen. De markt vindt plaats in het Tjark Rikscentrum aan de Derixckxkamp 2a in Eerbeek en start om 13.00 uur. Meer dan veertig organisaties zijn met informatiekraampjes aanwezig of verzorgen uiteenlopende workshops. De bijeenkomst duurt tot 16.00 uur. Toegang is geheel gratis en iedereen is van harte welkom.

Met de gezondheidsmarkt willen we u laten beleven hoe u fit en gezond kunt blijven. Maar ook hoe u hulp kunt krijgen of regelen wanneer dat aan de orde is. Wilt u bijvoorbeeld meer weten over een gezonde leefstijl? Beleef het op deze gezondheidsmarkt. Er zijn diverse korte workshops te volgen op het gebied van voeding (u kunt gezonde hapjes proeven én maken), beweging , breintraining, mindfulness of yoga. Heeft u echter een lichamelijke/psychische beperking of een chronische ziekte, dan vindt u alles op het gebied van thuiszorg, hulpmiddelen, aanpassingen, dagbesteding, woonvormen en ondersteuning. Maar er zijn ook organisaties aanwezig die u advies kunnen geven andere uiteenlopende kwesties. Denk bijvoorbeeld aan vragen over curator en/of mentorschap.

Tijdens de gezondheidsmarkt kunt u ook vragen stellen over huidige of toekomstige zorgvragen. Er zijn organisaties die verbindingen tussen inwoners stimuleren door gezamenlijke activiteiten te organiseren of voor elkaar klaar te staan. Zo zijn er diverse ontmoetingsplaatsen in de gemeente Brummen – ieder met hun eigen kenmerken en identiteit – die zich ook op de gezondheidsmarkt aan u presenteren.

Mantelzorg

Op de gezondheidsmarkt is er ook speciale aandacht voor mantelzorgers. Mantelzorgcoach Monique Steunenberg is aanwezig en laat u, ondersteund door een theatergroep, beleven wat het betekent om mantelzorger te zijn. Heeft u vragen op dat gebied dan kunt u haar gelijk spreken of een afspraak maken.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.