Ruim 500 mensen woonden crematie Andres Rodrigues bij
De rouwstoet bij de plek waar hij mishandeld is.

Ruim 500 mensen woonden crematie Andres Rodrigues bij

Bij de crematie van de 26-jarige Andres Rodrigues, die maandag was, waren ruim 500 mensen aanwezig. Dat vertelt een vriendin van Rodrigues. Rodrigues is overleden na mishandeld te zijn in Warnsveld

De pleegvader van de Warnsvelder heeft een open uitnodiging op social media geplaatst. Iedereen die de behoefte voelde aanwezig te zijn was welkom. Voordat hij het crematorium binnengedragen werd reed de rouwstoet door Warnsveld. Ze stopte bij het huis waar hij opgegroeit is en ook bij de Breegraven, waar hij ernstig mishandeld is. Bij de Breegraven lieten vrienden ballonnen op. 

'Mooie dienst'

Glenda Veenstra, een vriendin van Rodriguez, was bij de dienst aanwezig: "Het was een hele belevenis, het was echt een mooi en waardig afscheid zoals hij heeft verdient." De dienst zelf vond ze ook mooi: "Een aantal vrienden hebben gesproken en de pastoor muziek werd gedraaid waar die altijd naar luisterde."

Rodriguez werd in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 juli mishandeld bij de Lidl in zijn dorp. Twee mannen vielen hem aan, en daarna kwam hij in een coma. Hij is zondag 6 augustus om 23.50 uur overleden in het ziekenhuis in Zwolle. 

 

 

Bekijk ook: Alle berichtgeving over de mishandeling

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.