KVZ Zutphen maakt zich klaar voor nieuw seizoen

KVZ Zutphen maakt zich klaar voor nieuw seizoen

Zaterdag ging de selectie van KVZ, onder leiding van nieuwe hoofdtrainer Elmar Hesselink, van start met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste stap in een intensief voorbereidingsprogramma was een training van een aantal uur op de eigen accommodatie van de korfbalvereniging. Komende weken staan, naast de trainingen, ook een aantal oefenduels op het programma. Op 2 september wordt de eerste wedstrijd van de competitie gespeeld.

Elmar Hesselink en zijn technische staf hebben zin in het nieuwe seizoen: “Er is de hele zomer doorgetraind door de meeste spelers. Zelfs op de vakantieadressen werd een trainingsschema gevolgd, om met een fitte selectie van start te kunnen gaan. Er moet nog een hoop werk verzet worden, maar daar is voldoende tijd voor met een pittig oefenprogramma. Met een jonge maar ervaren selectie en een iets andere speelwijze hopen we een attractiever korfbal te gaan spelen, waardoor er nog meer publiek naar de wedstrijden komt kijken. Plezier, eenheid en ontwikkeling staan de komende periode centraal. Dat maakt ons Samen Sterk.”

Dinsdagavond worden op eigen veld de eerste oefenwedstrijden gespeeld tegen de selectie van Odik. Op zaterdag 19 september staat een bijzonder oefenduel op het programma dat heel aantrekkelijk kan zijn  voor een groot publiek. Dan oefent KVZ tegen de selectie van Dos’46. Deze korfbalclub uit Nijeveen speelt in de korfballeague en is dus een pittige tegenstander voor de KVZ-selectie. Om 13.00 uur oefent KVZ 2 tegen Dos’46 2 en om 14.30 uur spelen de eerste teams tegen elkaar. 

Het oefenprogramma van de KVZ-selectie wordt vervolgd  met een driekamp in Nijverdal op zaterdag 26 augustus tegen NKC en Sparta Zwolle en op dinsdag 29 augustus afgesloten met oefenduels tegen Dos Kampen in Kampen.  Bij de driekamp in Nijverdal is ook de A-selectie van KVZ, die net als de senioren afgelopen zaterdag begon met de voorbereiding, van de partij. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.