Aan de Breegraven wordt Rodriguez herdacht.

Uitvaart Rodriguez moet bijzonder moment worden: Iedereen is welkom

WARNSVELD - De mishandelde Andres Rodriguez (26) uit Warnsveld wordt maandagmiddag gecremeerd. Deze dag moet "een bijzondere en eervolle dag worden" vindt zijn pleegvader Hans Burgers. 

Burgers nodigt iedereen die wil uit bij de crematie. Hij heeft een open uitnodiging op Facebook geplaatst. "Kaarten sturen is onmogelijk. Hij kende zoveel mensen. Iedereen die er behoefte bij voelt om te komen is welkom."

De rouwkaart.
© Facebook: Hans Burgers

Ook wordt er onderweg naar crematorium De Omarming in Zutphen een eerbetoon gebracht aan de Warnsvelder. De rouwstoet rijdt onder andere langs De Breegraven, de plek waar de fatale aanval plaatsvond. Hier worden ballonnen opgelaten en wordt stilgestaan bij zijn dood.

Rodriguez werd in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 juli mishandeld door twee daders. Een maand later, zondag 6 augustus, is hij overleden. 

 

 

Bekijk ook: al onze berichtgeving over de fatale mishandeling


reacties

  • 13 augustus 2017

    NIet belangrijk

    Ik hoop voor de pleegouders en de moeder, en natuurlijk voor alle familieleden en vrienden dat het een bijzonder afscheid wordt. Een waar ze met een goed gevoel op terug kunnen kijken. Je kind op deze manier verliezen is het ergste wat je kan overkomen als ouder zijnde. Je wilt niet weten hoeveel pijn, verdriet en woede dit met zich mee brengt. Heel veel vragen, heel veel waaroms............ en heel heel veel boosheid.........
    Ik vind het fijn voor de nabestaande dat er zo massaal wordt meegeleefd en dat de vrienden van Andres er ook alles aan doen om hem te herdenken. Ik wens alle nabestaande morgen heel veel sterkte. Het verwerken en een plaats geven kan dinsdag beginnen, een lood zware weg.
    De afgelopen maand zijn ze geleefd en leefde tussen hoop en vrees. Woede en onmacht. Ik weet wat het is een kind te verliezen aan zinloos geweld en na zoveel jaar doet het nog steeds pijn. Iedere keer als je op het nieuws of in de krant leest dat er weer iemand door zinloos geweld om het leven is gebracht gaat het litteken weer open. Omdat je weet hoe de ouders/[leegouders zich voelen. Het liefst ga ik er heen en sla mijn armen om ze heen, delen van verdriet, het weten hoe het voelt je kind te verliezen......... Nogmaals heel veel sterkte morgen. Verwerk het verlies op je eigen manier, laat er geen tijd aan verbonden zijn, ieder moet kunnen rouwen op zijn of haar manier en tijd.

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.