We gingen ontbijtjes testen in Zutphen: waar eet je het beste in de vroege uurtjes?

ZUTPHEN - Even lekker buiten de deur ontbijten omdat het weekend is, of juist snel wat eten op het terras voordat je aan het werk gaat. Buiten de deur ontbijten gebeurt steeds meer. Daarom een goed moment om één week lang alle ontbijtjes in Zutphen te testen, en de beste van 2017 te verkiezen.

Waarom het populairder dan ooit is blijft een vraag. Vermoedelijk is dit is een van de dingen die overgewaaid is vanuit Amerika. Daar gaan ze vlak voor hun werk even snel langs de Starbucks voor een ‘Pumpkin Spice Latte’ en een brownie. Nu zit er in Zutphen geen Starbucks, maar de mogelijkheden om buiten de deur te eten die zijn er zeker! En omdat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is nemen wij je mee door Zutphen. Langs de stekjes waar je wakker kan worden met een kop koffie en een ontbijtje. 

1:      Bakker Bart
Bakker Bart opent haar deuren pas laat. Op werkdagen gaat de bakkerij om 09.00 uur openen en op zaterdag om 08.00. Maar het ontbijt dat je hiervoor terug krijgt maakt dat zeker goed. Je hebt voor €2,75 een ontbijtje bestaand uit koffie of thee, een croissant met jam, een klein hard broodje met ham of kaas en verse sinaasappelsap. Voor 75 cent extra kun je er een omelet, grote sap, of een groot broodje bij krijgen. Omdat het een goed, gezond ontbijt is en ook betaalbaar heeft Bakker Bart het beste ontbijtje van 2017. 

2:      Hema 
Net als Bakker Bart gaat de Hema laat open. Het grote pluspunt is dat het vrij goedkoop is. Het restaurantgedeelte van de winke opent maandag tot en met zaterdagochtend om 09.00 uur geopend. Dat is dan wel weer een minpunt omdat voor veel mensen de werk/schooldag al begonnen is om 09.00 uur. Wel bespaar je in vergelijking met bijvoorbeeld het goedkope ontbijt van Spar 50 cent. Maar sinds de ontbijtdeal bij de Hema bestaat is deze wel ver achteruit gegaan. Eerder kreeg je voor €1,- een broodje omelet, een croissant met jam, een verse jus, een kop koffie en niet te vergeten een pancake! Tegenwoordig krijg je voor €2,- een kop koffie, een broodje omelet, een croissant met jam en een verse jus. Voor 25 cent extra heb je bij het ontbijt nu twee plakjes bacon en voor 50 cent extra krijg je ook pancakes. De koffie bij dit onbijt is de eyecatcher. Je hebt keuze uit hazelnootkoffie (het veel slagroom), caramelcappuchino of de normalere koffies.

3:      Spar
De Spar tegenover het station is de makkelijkste optie. Deze opent haar deuren doordeweeks om 07.00 uur, zaterdag om 08.00 uur en zondag om 11.00 uur. De supermarkt heeft ook een goede ontbijtdeal. Voor €2,50 krijg je een croissant met jam, kaiserbroodje met ham, kaas of filet americain, een flesje versgeperste sinaasappelsap en koffie of thee. Dit kun je dan weer in de trein onderweg naar je werk of studie opeten, maar je kan het ook in de spar zelf eten. De winkel is namelijk voorzien van een aantal zitplekken. Wel heb je het gevoel dat je in een supermarkt zit. Voor de reizigers die snel willen ontbijten raden we de Spar aan.

4:      Driekant
Bakkerij de Driekant is gevestigd aan de Lange Hofstraat in Zutphen. Deze biologische bakkerij is op werkdagen geopend vanaf 07.30 uur en op zaterdag zelfs vanaf 07.00 uur. Deze bakkerij heeft in tegenstelling tot de bovengenoemde geen ontbijtdeal. Hier zul je je eigen ontbijt samen moeten stellen, wat uiteraard dan ook weer meer kost. Wel kun je je ontbijt nuttigen in het pittoreske restaurantje met uitzicht op de Walburgiskerk. Wat ons betreft de mooiste plek om te ontbijten! Ook zit de Driekant nog achter het station. Prima optie wie voordat de trein vertrekt even rustig wilt ontbijten.

5:      McDonalds
Zeven dagen per week geopend vanaf 07.00 uur! En je bent niet verplicht een Big Mac te nemen. Voor veel mensen is het ‘not done’ om bij een fastfoodketen te ontbijten. Terwijl het ontbijt hier zeker te doen is. Je kan kiezen voor het menu van €4,95, die bestaat uit een McMuffin Bacon & Egg, een croissantje, een kop koffie of thee en een flesje appelsap of jus. Ook kun je buiten dit menu nog andere dingen bestellen. Zoals een pancake met stroop of nutella, vers fruit, verschillende broodjes ei en ook yoghurt staat op de kaart. Bij de keten betaal je het meest geld voor je ontbijtje. Maar omdat het wel lekker is krijgt het de laatste plek in onze top 5. 

Eet smakelijk!


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.