De nieuwe locatie.

GGNet Warnsveld vangt Loenense woon- en werkgemeenschap op na brand

WARNSVELD/LOENEN - Ze werkten tijdelijk vanuit de keukens van twee woonhuizen. De antroposofische woon- en werkgemeenschap had na een brand in Loenen ineens geen creatieve werkplaats meer. Maar nu hebben ze een nieuwe plek gevonden op het terrein van GGNet in Warnsveld.

Verdandi heeft woonlocaties in Zutphen en Loenen. In de zoektocht naar een nieuwe locatie vroeg de organisatie GGNet om hulp. “Vanzelfsprekend heeft GGNet Vastgoed gekeken of er mogelijkheden waren om te helpen.” schrijft GGNet. Het benedenverdieping van het pand ‘De Ruitershoeve’ is geschikt gemaakt voor de creatieve werkplaats.

Op de locatie zullen 12 cliënten van Verdandi aan het werk gaan. “Het werk van de cliënten bestaat uit werken met wol en textiel, maar er wordt ook papier gemaakt dat vervolgens wordt verwerkt in verschillende producten.” legt de organisatie uit.

Brand

De werkplaats was eerst gevestigd in een oud schoolgebouw in Loenen. Op 12 juni brak daar brand uit en dat ontwikkelde zich tot een enorme brand, waarbij de rook in de wijde omgeving te zien was. Het aanwezige personeel kon samen met de aanwezige cliënten op tijd het pand verlaten.

 

 

Lees ook: Brand in schoolgebouw Loenen: Rook was in wijde omgeving te zien


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.