Groenmarkt Zutphen veranderde in populaire 'open air disco' tijdens Zomerfeesten
Het was druk op de Groenmarkt.

Groenmarkt Zutphen veranderde in populaire 'open air disco' tijdens Zomerfeesten

De Zutphense Zomerfeesten, ze komen vaak wat langzaam op gang. Niet alleen dit jaar, ook tijdens de vele voorgaande edities kwam men niet veel verder meer dan het gebruikelijke concept, 'een bandje voor ieders tentje'. Vaak van matige kwaliteit, maar het was toch altijd wel weer even gezellig een biertje drinken met deze of gene die je jaren niet meer had gezien. Toch kwam de klad er uiteindelijk in en het feest trok ook vrijwel geen bezoekers meer van buiten de stad.

Waren de zomerfeesten ooit een hoogtepunt in Zutphen, nu met de grote concurrentie van de ontelbaar vele festivals in de omgeving is dat niet meer zo. En dat betekent dat je moet durven vernieuwen en vooral ook investeren samen. En dat blijkt voor waar het de ondernemers Groenmarkt Zutphen betreft, een mega succes dit jaar! De rest kijkt ongetwijfeld nog even de bekende kat uit de boom, maar de Groenmarkt is toch echt waar het gebeuren plaats vond vanavond.

Er is in de loop der jaren het nodige geprobeerd, van zomer naar Stadsfeesten, van popmuziek naar afgelopen jaar een Nederlandstalige zomeravond op het 's Gravenhof, het mocht allemaal niet baten. De zomerfeesten Zutphen waren bijna op sterven na dood, tot deze avond vanavond!

Handje vol publiek

Rond half tien is het op de muziek van de DJ na, vrijwel stil qua publiek op de Nieuwstad bij Café Spaan, zo ook bij het DJ podium op de Schupstoel een handje vol publiek. Aangekomen in de Vaaltstraat blijkt de band ook dit keer tijdens ons bezoek pauze te houden, dus maar op naar de Houtmarkt alwaar een semi amateur gezelschap met gezellige disco tunes en veel te hard, niet echt zo heel veel meer publiek op de been weet te brengen. Het aloude concept voor wat betreft deze locaties blijkt nog steeds onveranderd.

"Wij gaan gewoon onze nek uitsteken en laten zien dat het door samenwerking op de Groenmarkt met ondernemers tijdens de zomerfeesten anders kan"
Marion Gregoor, café Camelot

Niets blijkt veranderd, tot bij de Groenmarkt. Bij ingang tot de Groenmarkt staat het opeens propvol, niet alleen met mensen, zelfs je fiets kun je er amper nog kwijt bij de entree van dit grote open lucht disco festijn.

Alles op alles

"Wij gaan gewoon onze nek uitsteken en laten zien dat het door samenwerking op de Groenmarkt met ondernemers tijdens de zomerfeesten anders kan" aldus Marion Gregoor, uitbater van Café Camelot.

De afgelopen weken heeft de organisatie achter het Pianobar XXL feest, bij café Camelot, letterlijk alles op alles gezet. Een buitensessie van de gebruikelijke indoor pianobar avonden in Camelot, maar dan in het groot en ook groots opgezet buiten. Geen Zutphense Facebook gebruiker die de advertenties ontgaan kan zijn, sociale media werd massaal ingezet. Er werd zelfs een verloting georganiseerd , drie keer vervoer per exclusieve limousine heen en terug met je vrienden naar dit feest.

De tomeloze inzet van de Groenmarkt ondernemers werd beloond, de omliggende terrassen zaten vol met eters die gereserveerd hadden voor dit spektakel. De weergoden waren de ondernemers gelukkig ook goed gezind en tot midden in de nacht stond de Groenmarkt vol met duizenden enthousiaste vooral feestende bezoekers. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.