Honderden mensen bezoeken gedenkmonument overleden Andres Rodriguez
De gedenkplaats.

Honderden mensen bezoeken gedenkmonument overleden Andres Rodriguez

De geur van verse bloemen is goed te ruiken. Kaarsjes branden. Al honderden mensen hebben het gedenkmonument voor Warnsvelder Andres Rodriuez (26) bezocht de afgelopen dagen.

"Overdag staan er bijna altijd wel mensen" aldus een omwonende. "Ik heb er al honderden gezien sinds maandag." De gedenkplaats is ontstaan na de stille tocht die gelopen is toen Rodriguez in coma lag. Sinds zijn overlijden zondagavond zijn er vele mensen gekomen om bloemen te leggen of om even stil te staan bij zijn dood. "Ik ken hem niet. Toch heb ik even een bloem neergelegd. Hij is vermoord, en dat is te zot voor woorden" aldus Martinus (74) die na het boodschappen doen even langs ging. 

Het monument is ontstaan aan de Breegraven in Warnsveld. Vlak bij de plek waar Rodriguez dodelijk mishandeld is. 

Rodriguez werd in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 juli zodanig in elkaar geslagen dat hij in coma raakte. Twee personen stapte uit een auto en vielen hem aan. Hij is afgevoerd naar het ziekenhuis in Zwolle waar hij een maand in coma heeft gelegen. Om tien voor twaalf zondagavond is hij overleden. Maandag is de uitvaart van de Warnsvelder. 

 

 

Bekijk ook: al onze berichtgeving over de mishandeling

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.