Sectie verricht op lichaam Rodriguez: De uitvaart is maandag
Aan de Breegraven wordt Rodriguez herdacht.

Sectie verricht op lichaam Rodriguez: De uitvaart is maandag

Er is sectie verricht op het lichaam van Andres Rodriguez. De Warnsvelder is zondagavond overleden na een zware mishandeling een maand geleden. De 26-jarige Andres Rodriguez wordt maandagmiddag gecremeerd. Vooraf wordt een rouwstoet gereden langs de plek waar hij dodelijk mishandeld is. 

De sectie is afgerond. De waarnemingen worden meegenomen in het onderzoek, meldt het Openbaar Ministerie. Dit zal duidelijk maken of zijn overlijden het gevolg is van de zware mishandeling aan de Breegraven in Warnsveld. 

Rouwstoet naar crematorium

Volgens de vader van Rodriguez, Hans Burgers, is iedereen welkom bij de crematie. "Deze dag is voor Andres. Iedereen die er iets bij voelt is welkom" vertelt hij. De rouwstoet begint om 13.00 uur bij Monuta Uitvaartverzorging aan de Piet Heinstraat in Zutphen. Deze zal eindigen bij crematorium De Omarming aan de Voorsterallee. 

Rodriguez werd in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 juli zodanig in elkaar geslagen dat hij in coma raakte. Twee personen stapte uit een auto en vielen hem aan. Hij is afgevoerd naar het ziekenhuis in Zwolle waar hij een maand in coma heeft gelegen. Om tien voor twaalf zondagavond is hij overleden. Vrienden en familie leven in diepe rouw. "De nachten zijn zwaar. We zitten er doorheen" vertelt een verdrietige Glenda Veenstra, een vriendin van de 26-jarige Rodriguez. 

Vedachte 

Momenteel zit een 36-jarige man uit Zutphen vast. Hij wordt verdacht van doodslag. Ook is er een 26-jarige vrouw uit Brummen en een 25-jarige man uit Zutphen aangehouden. Zij zijn ondertussen weer op vrije voet. 

Onderzoek

De politie doet onderzoek naar de zaak. Woensdag kwamen er beelden van filmpje in de media waarin gesproken wordt over de aanval op Rodriguez. "Ik dacht dat hij wel weer wakker zou worden" zegt een man in de video. De politie onderzoekt ook dit filmpje, maar wil er niks over kwijt. 

 

 

Bekijk ook: al onze berichtgeving over de mishandeling

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.