Filmpje van betrokkenen dodelijke mishandeling Andres Rodriguez doet zijn ronde
Beelden uit de video.

Filmpje van betrokkenen dodelijke mishandeling Andres Rodriguez doet zijn ronde

Sinds de dood van Andres Rodriguez, die vorige maand ernstig mishandeld is, gaat een filmpje rond in Warnsveld en omgeving. Een filmpje waarop te zien is hoe een groep mannen een man, die beweert bij de mishandeling te zijn geweest, opzoeken. 

Het filmpje is via een anonieme e-mail terecht gekomen bij de redactie van LokaalGelderland. De man (links op de foto) geeft toe in de nacht van vrijdag 7 juli op zaterdag 8 juli bij de mishandeling te zijn geweest. "Maar ik ben degene die terug ging om te kijken" beweert hij. 

De man die opgezocht is voelt zich bedreigt door het, vermoedelijk onverwachte, bezoek. "Wij waarschuwen jou alleen" geeft de man (rechts op de foto) aan. Ook wordt in een andere taal geschreeuwd tegen elkaar. 

Waarschuwing

Wat de precieze reden van het bezoek is wordt niet duidelijk in het filmpje. Wel wordt duidelijk dat de opgezochte man op het moment van de dodelijke mishandeling in de buurt was. De andere man geeft aan dat hij blij moet zijn met het bezoek. "Ik ben juist nu de snitcher (verrader, red.). Ik kom je waarschuwen want mensen zien je als verdachte. Meer doe ik niet. Ik kan ook zeggen tegen iedereen kom zoveel mogelijk hier." 

De politie wil niks kwijt over het filmpje. Wel hebben ook zij deze ontvangen. "Door privacyredenen kunnen we niks vertellen. Wel zijn we er mee bezig" aldus een woordvoerder.

In de cel

Volgens enkele anonieme bronnen is de man uit het filmpje verhoord. Maar na een tijdje weer vrij gelaten. Vermoedelijk omdat het filmpje niet voldoende bewijsmateriaal is. Wel brachten ze naar buiten dat een 25-jarige man uit Zutphen en een 26-jarige vrouw uit Brummen na verhoor op vrije voet zijn. De 25-jarige man zou dan waarschijnlijk de man uit het filmpje zijn. De politie zelf wil niet op de zaak in gaan.  "Door privacyredenen kunnen we niks vertellen. Wel zijn we er mee bezig" aldus een woordvoerder eerder. 

Mishandeling

Andres Rodriguez werd in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 juli zodanig mishandeld dat hij in coma raakte. Hier is hij niet meer uit gekomen. Zondagavond is hij overleden. Maandag is zijn uitvaart. 

 

 

Bekijk ook: al onze berichtgeving over de mishandeling

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.