Zomerbreak: Bokbierdag, toen nog met optocht
Bokbierdag 2016.

Zomerbreak: Bokbierdag, toen nog met optocht

In 'De Zomerbreak' post LokaalGelderland in de week van 7 augustus filmpjes uit het, nog niet zo grote, archief. Met vandaag de Bokbierdag van 2016. 

De twintigste editie van de Nationale Bokbierdag werd gevierd, toen nog met de optocht die dit jaar gaat ontbreken. In de jaren ’90 vond de eerste editie van het festival plaatst in de binnenstad, twintig jaar later is het uitgegroeid tot een groot, landelijk evenement met ruim honderdduizend bezoekers.

Het festival werd ’s middags geopend door organisator Cor ten Barge en burgemeester Carry Abbenhues. Uiteraard mét een bokbiertje, al gaf Abbenhues deze weg aan iemand anders, omdat ze zelf geen alcohol drinkt. In de stad was het gezellig druk. “Het is echt een evenement waarnaar ik uitkijk” zegt een bezoekster. Een andere bezoeker zegt niet meer dan “BIER!”. 

Naast dat bezoekers konden genieten van ruim vijftig soorten bokbier, konden ze ook kijken naar de grote optocht. “Het is denk ik de enige optocht in Nederland waar zoveel mooie bierwagens in meerijden, karren met paarden, oldtimers en noem maar op”, zegt organisator Cor ten Barge.

Veiligheid

Vanwege het hoge bezoekersaantal staat de veiligheid voorop. Er was veel beveiliging en politie op de been. Ook zijn er extra maatregelen getroffen: ”Vorig jaar zijn we begonnen met ‘crowd-management’, de politie, brandweer en beveiliging kijken of het niet te druk wordt. Als het ergens te vol wordt worden bezoekers doorverwezen naar andere locaties doormiddel van tekstkarren. Het is de bedoeling dat het veilig blijft.”

Woensdag een nieuwe duik in het archief!

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.