Vervallen kunstwerk bij de sluis in Eefde wordt weer hersteld
Het \'vervallen\' kunstwerk bij de sluis.

Vervallen kunstwerk bij de sluis in Eefde wordt weer hersteld

Het 'vervallen' kunstwerk bij de sluis in Eefde gaat worden opgeknapt. Dat liet de gemeente weten nadat iemand klaagde over de staat van het werk.

Eefdenaar David Bloch deed zijn beklag in de Stentor afgelopen week. Het kunstwerk van kunstenaar Kees Schwarze is in extreem slechte staat. Het gras staat hoog, het werk zelf is deels kapot en er ligt overal afval. Geen gezicht voor Eefde.

Onduidelijkheid

In het kunstwerk, wat vijf jaar terug werd onthuld, zaten lampen die 's avonds aangingen. Deze werden voorzien van stroom door een accu die werd opgeladen door een zonnepaneel. Met de nadruk op werd, want de apparatuur is verdwenen.

Vermoedelijk is er niet eerder onderhoud gepleegd omdat niemand wist van wie het precies is. LochemEnergie zorgde voor het kunstwerk, de gemeente nam het aan en de grond is van het waterschap. Toch gaat de gemeente samen met de andere partijen de klus klaren. "Hoe we dat precies gaan doen, weten we nog niet, maar we gaan er in ieder geval werk van maken." zei de gemeente tegen de krant. Vermoedelijk gaat het na de zomer gebeuren.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.