Achterhoekse band Donnerwetter wil studio in met Metropole Orkest
De band in actie.

Achterhoekse band Donnerwetter wil studio in met Metropole Orkest

Donnerwetter is in de race om samen met het bekende Metropole Orkest muziek op te nemen. De Achterhoekse band doet mee aan een competitie van het orkest en nadert inmiddels voorzichtig de top tien.


"Het is een beste competitie", weet leadzanger Rocco Ostermann uit Dinxperlo. "Maar dat zegt alleen maar dat andere bands er net zo over denken." Vijftig artiesten dingen na een eerste schifting nog mee naar de grote publieksprijs. Aanvankelijk hebben 650 muzikanten zich opgegeven voor de competitie. De leadzanger snapt dat zoveel bands interesse hebben in een samenwerking met het Grammy-winnende Metropole Orkest: "Het is een wereldberoemd orkest met muzikanten die cum laude afstuderen op het conservatorium", zegt Ostermann.

Hij heeft grote verwachtingen van een eventuele collaboratie met het orkest. "Een goed orkest laat vaak de veelzijdigheid van een band zien. Ik denk dat Donnerwetter daar heel geschikt voor is." De komende week poogt de band om hoger in de ranglijst te komen. "We gaan zo veel mogelijk ruchtbaarheid eraan geven", aldus Ostermann. "Om op de een of andere manier het orkest proberen te overtuigen. Als het dit jaar niet lukt, dan volgend jaar."

Stemmen op Donnerwetter kan tot dinsdagmiddag 1 augustus.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.