The Marshalls spelen woensdagavond op de Groenmarkt in Zutphen
The Marshalls.

The Marshalls spelen woensdagavond op de Groenmarkt in Zutphen

Hun filosofie is dat ze de nummers uit hun jeugd, die ze ooit met een tennisracket voor de spiegel playbackten, live het publiek in willen slingeren. De classicrockband The Marshalls doet woensdagavond café Camelot in Zutphen aan.

De Groenmarkt wordt in het kader van de Zutphense Zomerfeesten meerdere woensdagavonden omgetoverd tot één grote openluchtkroeg. De leden van The Marshalls lopen stuk voor stuk al wat langer mee in het muziekwereldje. Niet helemaal verwonderlijk dat hun muzikale roots vooral in de zestiger, zeventiger en tachtiger jaren liggen. Op het repertoire prijkt zodoende vooral werk uit dat roemruchte tijdperk: Led Zeppelin, Status Quo, Queen, Deep Purple.

"Die nummers van AC/DC zullen altijd op onze setlisten blijven staan"
gitarist Harm Dinkla

Covers

En AC/DC natuurlijk, de covers waarmee The Marshalls in het vijftienjarig bestaan furore maakte in deze regio. The Marshalls was er onder meer mee te zien en te horen op festivals als de Zwarte Cross. "Die nummers van AC/DC zullen altijd op onze setlisten blijven staan", zegt gitarist Harm Dinkla. "Vooral omdat de stem van onze zanger Gerard zo griezelig veel lijkt op die van Bon Scott, de helaas veel te vroeg overleden zanger van AC/DC."

Maar in de loop de jaren hebben The Marshalls steeds meer nummers uit latere decennia op het repertoire gekregen. Werk van onder meer Metallica en Van Halen. Drummer Ronald Roerink: "Om de eenvoudige reden dat we zo ongeveer al het bekend werk uit de zestiger en zeventiger jaren intussen al spelen of hebben gespeeld. Tja, dan beland je eigenlijk automatisch in de tachtiger en negentiger jaren. En laten we wel wezen: werk uit die periode mag je zo onderhand ook tot de classicrock rekenen."

Het optreden bij café Camelot begint rond 20.00 uur. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.