Gemeente Bronckhorst steunt nieuwbouw in Steenderen
Archieffoto.

Gemeente Bronckhorst steunt nieuwbouw in Steenderen

Bronckhorst is bezig met een plan om woningbouw voor starters mogelijk te maken in Steenderen. Het terrein van de gesloopte basisschool in het hart van het dorp is volgens de gemeente geschikt.

"In Steenderen zijn de laatste jaren nauwelijks mogelijkheden voor woningbouw geweest", zo laat de gemeente Bronckhorst weten. "Vooral voor starters op de woningmarkt was er nauwelijks aanbod van goedkope woningen." Reden voor de gemeente om het terrein van de voormalige basisschool de Akker voor te bereiden voor woningbouw. "De voorbereidingen om het bestemmingsplan van het terrein hiervoor aan te passen zijn gestart", aldus de gemeente. Het is nog niet bekend voor hoeveel woningen er ruimte komt.

De steun van Bronckhorst komt een maand na de start van het Achterhoeks Woonwensen- en Leefbaarheidsonderzoek. In Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk wordt onder inwoners gepeild wat de woonwensen zijn. "Met de uitkomsten kunnen de Achterhoekse gemeenteraden nog betere beslissingen nemen over het wonen in de toekomst", aldus Bronckhorst. De resultaten worden begin 2018 gepresenteerd aan de gemeenteraad.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.