Zutphen wil eigen werkbedrijf: Lochem en Bronckhorst gaan verder met Delta

Zutphen wil eigen werkbedrijf: Lochem en Bronckhorst gaan verder met Delta

Zutphen wil een eigen werkbedrijf opstarten. Maar ineens, een dag na het besluit, laten drie andere gemeenten weten door te willen gaan met Delta. 

Een politiek spel lijkt het. Zutphen is de grootste partij binnen het samenwerkingsverband ronom Delta, het sociale werkvoorzieningsbedrijf van de gemeenten Bronckhorst, Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen. 

Continuïteit 

In een persbericht maakte de gemeenten Bronckhorst, Lochem en Voorst bekend verder te gaan met Delta. “Gezamenlijk hebben zij een koers uitgezet om de expertise binnen Delta en de continuïteit in de begeleiding van Wsw-medewerkers te borgen” schrijven ze. De gemeenten gaan samen onderzoeken doen naar de mogelijkheid om de huidige gemeenschappelijke regeling om te kunnen vormen naar een nieuw samenwerkingsverband.

"Maar ik wil hier zeker uitleg over"
Wethouder Annelies de Jonge

In De Stentor laat wethouder Ingrid de Pagter weten achter Delta te staan. “Wij vinden dat Delta het goed doet” zegt ze in het dagblad. Dit terwijl het plan van Zutphen is om Delta eventueel te ontmantelen. Hierover wilde ze met de andere gemeenten in gesprek. Brockhorst zou al aangegeven hebben niet verder te willen met Delta. 

Verrast

In diezelfde krant laat de Zutphense wethouder Annelies de Jonge weten verrast te zijn. “Wat dit allemaal betekent, ook voor de haalbaarheid van onze eigen plannen, is nu nog onduidelijk. Maar ik wil hier zeker uitleg over." Of het plan om Delta buiten spel te zetten nog doorgaat is durft ze niet te zeggen: “Of dat haalbaar is, zal moeten blijken. Hoeveel het ons zou kosten om uit Delta te stappen, weten we ook niet. Dat moeten we doorrekenen."

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.